Over mij en By Heart Yoga

Kortgezegd ben ik een “Introvert persoon in een Extravert jasje”.

En dat is niet altijd een even handige combinatie om voor de buitenwereld te begrijpen. Met een expressief uiterlijk en assertieve instelling verwacht men vaak niet een introvert en hooggevoelig persoon. En dat laatste is nou precies wat ik wel ben..

Hierdoor heb ik lange tijd te maken gehad met angst, paniek, burn-out, depressie en chronisch hyperventileren. Er zijn vele uitdagingen geweest om aan te gaan en dat was niet altijd makkelijk. Maar altijd was daar Yoga om wanneer de onrust de overhand kreeg de rust weer terug te kunnen vinden.

Yoga heeft mij meer zachtheid, weerbaarheid en vertrouwen gegeven. Meer inzicht gegeven in wie ik ben en waar ik sta ten opzichte van anderen mensen. Het overdenken en het moeten heeft plaatsgemaakt voor geduld en voor mogen loslaten. Door yoga heb ik meer leren voelen en meer leren luisteren, niet alleen naar andere maar nog belangrijker, naar mezelf!

Al gauw was yoga niet meer weg te denken uit mijn leven en ben ik nu zo’n 18 jaar geleden alweer een docenten opleiding gaan volgen. In eerste instantie voor mezelf voor nog meer verdieping maar al gauw volgende er meer trainingen, workshops en masterclasses en heb ik op vele plaatsen les gevolgd en gegeven. Ondanks Hatha Yoga / Critical Alingment Yoga mijn basis is, is mijn stijl van lesgeven een combinatie van stijlen geworden en veelal ook aangepast aan de groep die ik voor mij heb.

Toen eind 2016 zich de mogelijkheid voordeed om een eigen Yoga Studio op te zetten heb ik geen moment getwijfeld om mijn dan nog dagelijkse bedrijfskleding van mantelpakjes en high heels om te ruilen voor sokken en een yogalegging. Sinds 2023 geef ik alleen nog op donderdag, zaterdag en zondag yogales in groepsverband en ben ik mij nog meer gaan richten op 1-op-1 (yoga)-Coaching. Hiermee ondersteun ik mensen bij levensthema als hoog gevoeligheid, assertiviteit, emoties als angst en paniek, ouder-kind relatie en hechtingsproblematiek, mensen met stress, burn-out of depressieve klachten.

Wat mij zo aanspreekt in Yoga is de verstilling, de ontspanning door inspanning, de bewuste manier van bewegen en het adem gebruik. Hierdoor krijg je een beter inzicht in je lichamelijk en emotioneel welzijn en de connectie hiertussen. En dat laat ik jou graag ervaren zodat ook jij kan ervaren wat yoga voor mij heeft betekend en nog altijd betekent, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Ter afsluiting misschien nog een leuk weetje over mij is dat ik gek ben op Vlaamse Reuzen.. dit was als kind al zo en die liefde is nooit overgegaan. Dus deze vriendelijke flaporen domineren dan ook mijn tuin en hebben een verblijf waar Paleis Soestdijk niets bij is..

Ik kijk er naar uit je te mogen ontmoeten in de yogalessen of je te coachen binnen een persoonlijk ontwikkelingstraject.

 

Namasté, Natascha